Sposób przygotowania:
Paszteciki z wafelkówETAP 1:

W osolonej wodzie należy ugotować ziemniaki, a następnie roztłuc na miazgę i dodać do nich koper.
ETAP 2:

Cebule należy pokroić w piórka.
ETAP 3:

Natomiast boczek kroimy w kosteczkę.
ETAP 4:

Pomidory kroimy w nierówną kostkę.
ETAP 5:

Cebulę, pomidory i boczek przesmażamy do czasu, gdy boczek puści soki.
ETAP 6:

Przesmażony boczek, cebulę i pomidory dodajemy do ziemniaków. Wciskamy czosnek i dodajemy majonez.
ETAP 7:

Każdy wafel nasączamy ciepłą wodą, a gdy będzie miękki to wykładamy porcję farszu, zostawiając kilka cm wafla bez farszu od brzegu.
ETAP 8:

Tak przygotowane wafle z farszem zwijamy w rulon.
ETAP 9:

Waflowy rulon należy pokroić na małe części. Następnie każdy moczymy w rozkłóconych jajkach, panierujemy w bułce tartej i obsmażamy na złoto.
Nina W.
msewka