Sposób przygotowania:
Paszteciki z wafelkówETAP 1:
W osolonej wodzie należy ugotować ziemniaki, a następnie roztłuc na miazgę i dodać do nich koper.
ETAP 2:
Cebule należy pokroić w piórka.
ETAP 3:
Natomiast boczek kroimy w kosteczkę.
ETAP 4:
Pomidory kroimy w nierówną kostkę.
ETAP 5:
Cebulę, pomidory i boczek przesmażamy do czasu, gdy boczek puści soki.
ETAP 6:
Przesmażony boczek, cebulę i pomidory dodajemy do ziemniaków. Wciskamy czosnek i dodajemy majonez.
ETAP 7:
Każdy wafel nasączamy ciepłą wodą, a gdy będzie miękki to wykładamy porcję farszu, zostawiając kilka cm wafla bez farszu od brzegu.
ETAP 8:
Tak przygotowane wafle z farszem zwijamy w rulon.
ETAP 9:
Waflowy rulon należy pokroić na małe części. Następnie każdy moczymy w rozkłóconych jajkach, panierujemy w bułce tartej i obsmażamy na złoto.
Nina W.
msewka