Sposób przygotowania:
Pasztet babuni
Mięso pokroić w kostkę i smażyć po 20min.
Dodać pokrojoną w półksiężyce cebulę.
Smażyć pod przykryciem aż cebula się zeszkli.
Ostudzić i mielić 3 razy.
Następnie przez maszynkę przepuścić namoczoną i odciśniętą bułkę i namoczone grzyby.
Do masy wbić jajka, nastepnie mąke i przyprawy do smaku- wymieszać.
Blaszkę 'keksówka' wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą.
Masę włóżyć do blaszki i piec w temp.220 przez 60 min.
Dodać pokrojoną w półksiężyce cebulę.
Smażyć pod przykryciem aż cebula się zeszkli.
Ostudzić i mielić 3 razy.
Następnie przez maszynkę przepuścić namoczoną i odciśniętą bułkę i namoczone grzyby.
Do masy wbić jajka, nastepnie mąke i przyprawy do smaku- wymieszać.
Blaszkę 'keksówka' wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą.
Masę włóżyć do blaszki i piec w temp.220 przez 60 min.