nazah

nazah

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Pasztet babuni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mięso pokroić w kostkę i smażyć po 20min.Dodać pokrojoną w półksiężyce cebule.Smażyć pod przykryciem aż cebula się zeszkli.

Pasztet babuni

Składniki:

Pasztet babuni

 

Sposób przygotowania:

Pasztet babuni
Mięso pokroić w kostkę i smażyć po 20min.

Dodać pokrojoną w półksiężyce cebulę.

Smażyć pod przykryciem aż cebula się zeszkli.

Ostudzić i mielić 3 razy.

Następnie przez maszynkę przepuścić namoczoną i odciśniętą bułkę i namoczone grzyby.

Do masy wbić jajka,  nastepnie mąke i przyprawy do smaku- wymieszać.

Blaszkę 'keksówka' wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą.

Masę włóżyć  do blaszki i piec w temp.220 przez 60 min.