Sposób przygotowania:
Pasztet cukiniowy z czosnkiem
Obrane cebule pokroić w plastry. Zalać bułkę mlekiem, odstawić do namoczenia. Oczyszczoną cukinię pokroić w plastry. Opłukane zioła posiekać. Obrany czosnek przecisnąć przez praskę. Wsypać cebule i cukinię na rozgrzaną oliwę, podsmażyć. Następnie rozetrzeć, dodać odciśniętą bułkę tartą, jajka, zioła i przyprawy. Szpinak wsypać na masło i smażyć do powstania masy. Posolić. Wymieszać z czosnkiem. Formę natłuścić masłem, wypełnić połową masy cukiniowej, ułożyć masę szpinakową, przykryć masą cukiniową. Formę przykryć natłuszczoną folią aluminiową i wstawić do kąpieli wodnej. Piec w temp. 170 st. C przez 90 minut. Wyjąć, formę odkryć, włożyć pasztet do lodówki na 8 godzin.