kamazka439

kamazka439

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 515]

Książka Kucharska: Świetne pomysły na dania z sosem Tao Tao

Pasztet z cukini

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

wegetariański pasztet z cukinii - pycha

Pasztet z cukini

Składniki:

Pasztet z cukini

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z cukini
Cukinie, marchewkę i cebulę obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Odciskamy sok z cukinii. Wszystko mieszamy, dodajemy bułkę tartą, jajka, żółty ser starty na tarce o drobnych oczkach, olej, posiekaną natkę pietruszki i przyprawy do smaku. Całość dokładnie wyrabiamy, przyprawiamy do smaku sosem sojowym i odstawiamy na 20 minut. Przekładamy do formy keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 60 minut. Z formy wyjmujemy jak wystygnie.