Hrabina w kuchni

Hrabina w kuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 383]

SUPERPRZEPIS

Pasztet z cukinii

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Przepis na ten pyszny pasztet podesłała mi moja siostra, która dostała go od innej naszej krewnej. Koniecznie spróbujcie.

Pasztet z cukinii Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pasztet z cukinii

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z cukinii

Etap 1:

Pasztet z cukinii
Pieczarki oczyścić, pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju.

Cukinię obrać. Jeśli przerośnięta wykroić miąższ z pestkami. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach, odcisnąć z nadmiaru soków. Ser również zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Cebulę i czosnek drobno pokroić. Pieczarki oczyścić, pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju.

Etap 2:

Pasztet z cukinii
W misce dokładnie wymieszać warzywa i przyprawy.

W misce połączyć cukinię, pieczarki, ser, cebulę, czosnek, zioła i przyprawy.

Etap 3:

Pasztet z cukinii
Wsypać bułkę tartą i dodać żółtka. Wymieszać.

Następnie wsypać bułkę tartą i dodać żółtka. Wszystko razem wymieszać.

Etap 4:

Pasztet z cukinii
Na końcu dodać na sztywno ubitą pianę z białek.

Na końcu dodać ubitą pianę z białek.

Etap 5:

Pasztet z cukinii
Włożyć do keksówki, upiec.

Włożyć do wysmarowanej tłuszczem i oprószonej bułką keksówki.

Piec w nagrzanym piekarniku do 180°C przez ponad godzinę, aż się przyrumieni.