Sposób przygotowania:
Pasztet z cukiniiEtap 1:
Cukinię obrać. Jeśli przerośnięta wykroić miąższ z pestkami. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach, odcisnąć z nadmiaru soków. Ser również zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Cebulę i czosnek drobno pokroić. Pieczarki oczyścić, pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju.
Etap 2:
W misce połączyć cukinię, pieczarki, ser, cebulę, czosnek, zioła i przyprawy.
Etap 3:
Następnie wsypać bułkę tartą i dodać żółtka. Wszystko razem wymieszać.
Etap 4:
Na końcu dodać ubitą pianę z białek.
Etap 5:
Włożyć do wysmarowanej tłuszczem i oprószonej bułką keksówki.
Piec w nagrzanym piekarniku do 180°C przez ponad godzinę, aż się przyrumieni.
SylaUla
zbysiowa