Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Pasztet z dorsza z łososiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszny pasztet rybny

Pasztet z dorsza z łososiem

Składniki:

Pasztet z dorsza z łososiem

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z dorsza z łososiem
Dorsza zmielić (drobne sito), dodać jajka, śmietanę, pieprz, sól. Wszystko dobrze zmiksować. Foremkę do pieczenia wysmarować masłem i obsypać bułką tartą. Połowę masy włożyć do formy na nią położyć plasterki łososia i przykryć drugą połową masy. Przykryć foremkę pergaminem. Wstawić do nagrzanego piekarnika (180 C) i piec ok 30 - 40 minut. Podawać na zimno z sosem tatarskim i cytryną.