Sposób przygotowania:
Pasztet z fasoli z grzybami
Pieczarki i cebulę obrać, pokroić w paski i udusić na patelni z rozgrzanym masłem klarowanym. Ważne, aby odparowała cała woda. Marchewki obrać, drobno pokroić, zalać minimalną ilością wody i gotować, aż zmięknie. Fasolę odsączyć z zalewy, dokładnie wypłukać. Do miski wrzucić fasolę, pieczarki z cebulą, marchewkę, obrane i pokrojone w plastry ząbki czosnku. Posolić, dodać szczyptę płatków chilli i zblendować na gładką masę (można zmielić w maszynce). Posmakować i ewentualnie doprawić, dodać jajka, wymieszać dokładnie. Formę wysmarować masłem, oprószyć bułką tartą i wlać masę. Wierzch masy również oprószyć bułką. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. półtorej godziny (aż wierzch się spiecze). Odstawić do ostygnięcia i dopiero wtedy wyjąć z formy i kroić. Znakomicie smakuje z ćwikłą.
edytaha
darmiona
edytaha
Hahahaha, dobre :))