Sposób przygotowania:
Pasztet z fasoli z grzybami
Pieczarki i cebulę obrać, pokroić w paski i udusić na patelni z rozgrzanym masłem klarowanym. Ważne, aby odparowała cała woda. Marchewki obrać, drobno pokroić, zalać minimalną ilością wody i gotować, aż zmięknie. Fasolę odsączyć z zalewy, dokładnie wypłukać. Do miski wrzucić fasolę, pieczarki z cebulą, marchewkę, obrane i pokrojone w plastry ząbki czosnku. Posolić, dodać szczyptę płatków chilli i zblendować na gładką masę (można zmielić w maszynce). Posmakować i ewentualnie doprawić, dodać jajka, wymieszać dokładnie. Formę wysmarować masłem, oprószyć bułką tartą i wlać masę. Wierzch masy również oprószyć bułką. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. półtorej godziny (aż wierzch się spiecze). Odstawić do ostygnięcia i dopiero wtedy wyjąć z formy i kroić. Znakomicie smakuje z ćwikłą.
![Pasztet z fasoli z grzybami Pasztet z fasoli z grzybami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pasztet-z-fasoli-z-grzybami-244736.jpg)
![Pasztet z fasoli z grzybami Pasztet z fasoli z grzybami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pasztet-z-fasoli-z-grzybami-244737.jpg)
![Pasztet z fasoli z grzybami Pasztet z fasoli z grzybami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pasztet-z-fasoli-z-grzybami-244738.jpg)
![Pasztet z fasoli z grzybami Pasztet z fasoli z grzybami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pasztet-z-fasoli-z-grzybami-244739.jpg)
edytaha
darmiona
edytaha
Hahahaha, dobre :))