Sposób przygotowania:
Pasztet z grzybów leśnych
Grzyby leśne umyć, osączyć, większe pokroić.
Na patelni rozgrzać tłuszcz, przesmażyć grzyby.
Soję ugotować według przepisu na opakowaniu, zemleć.
Zmieloną soję wymieszać z podsmażonymi i ostudzonymi grzybami.
Do masy grzybowej, dodać jajka, mąkę i mleko.
Doprawić solą i pieprzem.
Wyrobić na gładką masę.
Formę wysmarować 2 łyżkami oleju i w rogach posypać tartą bułką. Wyłożyć masę, posypać bułką i piec 40 minut w 200 stop
Na patelni rozgrzać tłuszcz, przesmażyć grzyby.
Soję ugotować według przepisu na opakowaniu, zemleć.
Zmieloną soję wymieszać z podsmażonymi i ostudzonymi grzybami.
Do masy grzybowej, dodać jajka, mąkę i mleko.
Doprawić solą i pieprzem.
Wyrobić na gładką masę.
Formę wysmarować 2 łyżkami oleju i w rogach posypać tartą bułką. Wyłożyć masę, posypać bułką i piec 40 minut w 200 stop