cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 466]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex I

Pasztet z jarzyn we francuskim cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

przepis na jarzynowy pasztet

Pasztet z jarzyn we francuskim cieście

Składniki:

Pasztet z jarzyn we francuskim cieście

 

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z jarzyn we francuskim cieście

Każdą jarzynę ugotować osobno w osolonej wodzie, pokrojone drobno grzyby udusić w śmietanie. Na przygotowanym wcześniej cieście francuskim ułożyć jarzyny tak, żeby grzyby znalazły się w środku. Całość polać masłem i przyrumienioną tartą bułką.


Można przybrać ciasteczkami z ciasta. Lekko zapiec. Można też podawać bez zapiekania, na zimno, z roztopionym masłem.