cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 466]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex I

Pasztet z królika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

dobry pasztet - z królika

Pasztet z królika

Składniki:

Pasztet z królika

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z królika

Królika ugotować z włoszczyzną. Mięso wyjąć, ładniejsze kawałki odłożyć, resztę obrać z kości, przepuścić przez maszynkę ze słoniną i cebulami oraz czosnkiem, dodać przyprawę, sól, pieprz, białe wino, trochę tartej bułki. Rondel wysmarować masłem, posypać tartą bułką i układać w nim kawałki mięsa, masę i kawałki słoniny. Posmarować z wierzchu jajkiem i upiec.


Podawać na gorąco z sosem pomidorowym.