Sposób przygotowania:
Pasztet z marchwi z sosem czosnkowym
Pasztet:
Marchew zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Jajka roztrzepać połączyć z marchwią. Dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać. Przyprawić do smaku. Można tutaj dołożyć trochę swojej inwencji kulinarnej;) Wyłożyć całość do nasmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą formy i piec w 180 stopniach przez ok. 1 h.
Sos:
Zmieszać wszystkie składniki, doprawić solą i pieprzem.
Pasztet podawać ciepły polany sosem czosnkowym. Doskonały również na zimno np. do pieczywa.
Smacznego.
Marchew zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Jajka roztrzepać połączyć z marchwią. Dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać. Przyprawić do smaku. Można tutaj dołożyć trochę swojej inwencji kulinarnej;) Wyłożyć całość do nasmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą formy i piec w 180 stopniach przez ok. 1 h.
Sos:
Zmieszać wszystkie składniki, doprawić solą i pieprzem.
Pasztet podawać ciepły polany sosem czosnkowym. Doskonały również na zimno np. do pieczywa.
Smacznego.