darek112

darek112

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 172]

Pasztet z suszonych grzybów

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Pasztet z suszonych grzybów podawać na ciepło lub na zimno.

Pasztet z suszonych grzybów

Składniki:

Pasztet z suszonych grzybów

 

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z suszonych grzybów
Grzyby namoczyć na noc, ugotować. Bułkę tartą wsypać do miski, dodać kremówkę, wymieszać i odstawić na godzinę. Ostudzone grzyby zemleć, dodać drobno pokrojoną cebulę przesmażoną na łyżce oleju i bułkę tartą wymieszaną wcześniej z kremówką. Następnie dołożyć jajka, zmiażdżony czosnek i przyprawy do smaku. Wymieszać. Zbyt gęstą masę rozrzedzić kremówką, do za rzadkiej dosypać bułkę tartą. Keksową formę natłuścić masłem i wysypać mielonymi orzechami włoskimi. Napełnić formę masą i piec ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni. Podawać na ciepło lub na zimno.