Sposób przygotowania:
Petit pains au chocolate
Mąki wymieszać z solą i drożdżami. Dodać żółtko, oliwę, cukier i ciepłe mleko. Wszystko dokładnie wymieszać. Wyrabiać ciasto do uzyskania gładkiej, nieklejącej się kuli. Następnie pokroić dość drobno czekoladę i dodać do ciasta, wyrabiając tak, by czekolada zatopiła się w cieście.
Ciasto podzielić na 10 części i z każdej uformować malutki bochenek. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem i odstawić na 20-30 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Następnie bułeczki ponacinać, posmarować białkiem i wstawić do nagrzanego do 180 st. piekarnika na 20 minut.
Ciasto podzielić na 10 części i z każdej uformować malutki bochenek. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem i odstawić na 20-30 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Następnie bułeczki ponacinać, posmarować białkiem i wstawić do nagrzanego do 180 st. piekarnika na 20 minut.