Sposób przygotowania:
Pieczarki faszerowane szpinakiem
Pieczarki oczyścić z nieczystości i pozbawić nóżek. Nogi pokroić bardzo drobno. Liście szpinaku opłukać dwa razy, odłamać łodygi i podrzeć dość drobno. Kapelusze pieczarek nasmarować olejem z obu stron i doprawić do smaku solą i pieprzem. Na rozgrzanej patelni z łyżką oleju umieścić nogi pieczarek, chwilę smażyć, następnie dodać szpinak dalej smażyć. Szpinak z pieczarkami doprawić do smaku rozgniecionym czosnkiem, solą, pieprzem i gotować tak długo, aż odparuje cały płyn. Farsz ostudzić. Kapelusze pieczarek faszerować szpinakiem następnie na szpinak położyć plasterek sera i doprawić do smaku ziołami prowansalskimi. Gotowe kapelusze zawinąć w folię aluminiową i zapiekać na rozgrzanym grillu około 15-20 min.