Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Pieczarki nadziewane

  • 3
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pieczarki oczyścić, ogonki odcię­te przy samych kapeluszach drob­no posiekać,

Pieczarki nadziewane

Składniki:

Pieczarki nadziewane

 

 

  • 20 dag startego żółtego sera

 

 

  • jajo

 

  • 2 łyżki natki pietruszki

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki nadziewane
Pieczarki oczyścić, ogonki odcię­te przy samych kapeluszach drob­no posiekać, poddusić z dodat­kiem masła. Łyżkę tartej bułki wymieszać ze śmietaną, ogonka­mi, żółtym serem, jajem i natką, przyprawić do smaku solą i pie­przem. Na kapeluszach pieczarek uformować kopczyki z przygoto­wanego nadzienia. Ułożyć pie­czarki w żaroodpornym naczyniu posmarowanym masłem, polać śmietaną, wstawić do nagrzanego piekarnika, upiec na złoty kolor.