misia53

misia53

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Pieczarki nadziewane

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Świetna i szybka przekąska na gorąco.

Pieczarki nadziewane

Składniki:

Pieczarki nadziewane

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki nadziewane
Pieczarki oczyścić i opłukać . Wyciąć trzonki i drobno posiekać, Cebulkę pokroic na drobną kostkę, udusić razem z trzonkami.Ser zetrzeć na tarce. Do miseczki wbić jajko ,dodać przestudzone pieczarki, starty ser( troszkę odłożyć do posypania po wierzchu), posolić ,popieprzyć i jeśli masa jest zbyt rzadka.dodać trochę bułki tartej. Farszem napełnić kapelusze pieczarek, posypać po wierzchu pozostawionym serem i ułożyć na natłuszczonej blasze.Zapiekać ok. 20 minut w 200*C.