Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Pieczarki w sosie ziołowym

         
ocena: 4/5 głosów: 1

Przygotowane do gotowania pieczarki skropić sokiem z cytryny. Do rondla wlać wodę, tyle,

Pieczarki w sosie ziołowym

Składniki:

Pieczarki w sosie ziołowym

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki w sosie ziołowym
Przygotowane do gotowania pieczarki skropić sokiem z cytryny. Do rondla wlać wodę, tyle, by swobodnie zmieściły się w niej wszystkie pieczarki, wlać oliwę z oliwek, ziarnka przypraw i liść laurowy. Wodę zagotować, osolić i wrzucić do niej grzyby. Gdy będą miękkie, wyłożyć na talerz. Sos zagęścić niewielką ilością mąki, wsypać posiekane zioła (rozmaryn, bazylia, tymianek) i polać sosem. Podawać z ziemniakami posypanymi ziołami.