Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Pieczeń indycza do obiadu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Takie jedzonko zaserwowałam swojemu Lubemu na wielkanocny obiad :)

Pieczeń indycza do obiadu Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pieczeń indycza do obiadu

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń indycza do obiadu
Do miski wsypujemy wszystkie przyprawy, wlewamy olej (ok 100ml) i wciskamy obrane zabki czosnku - dokładnie mieszamy. Do marynaty wkładamy mięso, odstawiamy na 20-24h do lodówki, kilka razy warto obrócić mięso i przemieszać marynatę by mięso dobrze nasiąkło przyprawami. Zamarynowane mięso wkładamy do rękawa kuchennego i pieczemy przez 80 minut w temperaturze 180*. Mięso po upieczeniu kroimy w grubsze plastry, podajemy razem z sosem, ziemniakami i surówką.
Pieczeń indycza do obiadu
Przygotowujemy wszystkie potrzebne składniki...
Pieczeń indycza do obiadu
Do miski wsypujemy wszystkie przyprawy, wlewamy olej
Pieczeń indycza do obiadu
pieczemy przez 80 minut w temperaturze 180*. ,