eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1720]

Pieczeń jęczmienno-mięsna Eli

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pieczeń z kaszy jęczmiennej i mięsa można podać z sosem paprykowym pieczarkowym pomidorowym czy grzybowym.

Pieczeń jęczmienno-mięsna Eli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczeń jęczmienno-mięsna Eli

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń jęczmienno-mięsna Eli
Kaszę gotować przez 15 minut w 5 szklankach wrzącej, osolonej wody i ostudzić. Paprykę umyć, usunąć szypółkę, pestki i miąższ pokroić w kostkę. Obrany czosnek przecisnąć przez praskę. Obrane cebule pokroić w drobną kostkę i seszklić na gorącym oleju. Do kaszy dodać mięso, cebulę, czosnek, jajka, przyprawy, paprykę i dokładnie wymieszać. Dwie formy keksówki wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą. Do keksówek wyłożyć masę i ugnieść, żeby w środku nie było powietrza.Wierzch pieczeni posmarować keczupem. Piec przez około 70 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C (z termoobiegiem 170 stopni). Po wyjęciu z piekarnika pokroić na grube plastry, ułożyć na talerzach i polać sosem. Smacznego! Ja podałam z sosem paprykowym. https://gotujmy.pl/sos-paprykowy-eli,przepisy-papryka-przepis,180624.html
Pieczeń jęczmienno-mięsna Eli
Składniki przygotowane do pieczeni jęczmienno mięsnej.
Pieczeń jęczmienno-mięsna Eli
Ugotowana i ostudzona kasza jęczmienna...
Pieczeń jęczmienno-mięsna Eli
Masa wyłożona do keksówek i posmarowana keczupem.
Pieczeń jęczmienno-mięsna Eli
Gotowa upieczona pieczeń jęczmienno mięsna.