jovi

jovi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 436]

Pieczeń kanapkowa

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Karkówka duszona w sosie z dodatkiem miodu, przypraw, świeżego czosnku i octu o wyrazistym smaku i aromacie, podawana na zimno do kanapek:)

Pieczeń kanapkowa

Składniki:

Pieczeń kanapkowa

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń kanapkowa
Mięso umyć i osuszyć, a następnie obsypać z każdej strony solą, pieprzem, majerankiem i czosnkiem granulowanym. Tak przygotowane mięso włożyć na rozgrzany smalec i smażyć z każdej strony, aż mięso nabierze bardzo rumianego koloru. Następnie podlać mięso wodą i całość wraz z tłuszczem ze smażenia przełożyć do rondla, do którego dodać wodę, kostkę bulionową, liść laurowy, ziele angielskie, miód, ocet, rozgnieciony ząbek czosnku i dusić pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie, około 45-60 minut.