luna

luna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 359]

Pieczen rzymska z cukinia

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pieczen, ktora mozna podac na cieplo lub na zimno.

Pieczen rzymska z cukinia

Składniki:

Pieczen rzymska z cukinia

 

  • 500 gram miesa mielonego(pol na pol wieprzowe z wolowym)
  • 1 duza cebula
  • 3 zabki zmiazdzonego czosnku
  • 1 srednia cukinia
  • 1 lyzka pokrojonego koperku
  • 1 lyzka pokrojonej pietruszki
  • 1 lyzeczka pokrojonego rozmarynu
  • 1 lyzeczka musztardy
  • 1 lyzeczka chrzanu
  • maggi, pieprz,sol
  • 1 namoczona bulka
  • 2 lyzki bulki tartej
  • 2 jajka
  • dodatkowo:
  • 1 zoltko do posmarowania pieczeni (bialko dodalam do miesa)
  • 2 lyzki oleju

Sposób przygotowania:

Pieczen rzymska z cukinia
Do namoczonej bulki dodac pokrojona w kostke cebule, mieso i reszte skladnikow. Dobrze polaczyc wszystko ze soba i przyprawic. Uformowac walek i posmarowac rozkloconym zoltkiem. Piec na blaszce posmarowanej olejem ok.75 min. w temp. 190 stopni.