Sposób przygotowania:
Pieczeń rzymska z tymiankiem i chilli
Bułke namoczyc w wodzie. Drobno pokroic cebule, czosnek i boczek. Mięso wymieszac z cebulą, czosnkiem, boczkiem, ziołami, musztardą, pieprzem, papryczką. Odcisnac bułke i dodac do masy. Wymieszac. Jajka wbic do miseczki i rozbełtac. Dodac do miesa i wymieszac na jadnolitą masę. Jesli masa jest zbyt rzadka dodac stopniowo bułke tartą tyle zeby sie odpowiednio zagęściła. Piekarnik nagrzac do 200st. Mase włozyc do keksówki wyłozonej folią aluminiowa. Wyrównac powierzchnię. Włozyć do peiaknrika na 50-60 minut Wierzch posypac tymiankiem i chilli. Na cieplo pyszne miesko ale źle sie kroi za to jak ostygnie jest jeszcze lepsze i ma bardzo dobrą zwartą konsytencje do krojenia.
luna