Sposób przygotowania:
Pieczeń rzymska z zielonym farszem
Mięso zagniatamy z namoczoną i odsączoną bułką, jajkiem, musztardą i 1/3 posiekanej drobniutko cebuli.Rozwałkowujemy mięso na placek 30x20 cm na folii posypanej bułką tartą. 1/3 szpinaku gotujemy w wodzie osolonej lekko jakieś 2 minuty. Ser kroimy w kostkę a jego połowę mieszamy ze szpinakiem i tym smarujemy mięso. Zwijamy roladę, obkładamy boczkiem i pieczemy 1 godzinę w temperaturze 200*C. Z mąki i tłuszczu robimy zasmażke. Zalewamy ją mlekiem i rosołem.Dodajemy do tego resztę sera. resztę cebuli zeszklamy na oleju i razem z resztą szpinaku dusimy pod przykryciem jakieś 5 minut. Doprawiamy do smaku. Pieczeń podajemy ze szpinakiem, sosem i opiekanymi ziemniaczkami.(można dać młode ziemniaczki i nie opiekać ich). Smacznego!