Sposób przygotowania:
Pieczeń w skorupce serowej
Siekamy cebulkę, czosnek i zieleninę. Mięso wyrabiamy z namoczoną i odciśniętą dokładnie bułką,jajkami, zieleniną, czosnkiem, cebulką, ketchupem i musztardą. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy odsączoną kukurydzę.Formujemy podłużny bochenek i pieczemy go 1 godzinę w temperaturze 200*C.Włoszczyznę kroimy na kawałki, kalarepki w słupki a kalafiora dzielimy na różyczki.Po 40 minutach od rozpoczęcia pieczenia układamy obok mięsa kalarepkę, kalafior, włoszczyznę, groszek i fasolkę-wszystko polewamy rosołem.Na 15 minut przed końcem pieczenia mięso okładamy plasterkami sera. Wywar z mięsa posłuży nam jako baza do wykonania sosu. W tym celu dopełniamy go wodą do objętości 1/2 litra i gotujemy.Zagęszczamy go śmietaną z mąką i znów gotujemy. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku a na koniec wrzucamy tymianek. Smacznego!