Sposób przygotowania:
Pieczeń z dzika z warzywami na kanapkiETAP 1:
Szynkę z dzika umyć, osuszyć i zmielić w maszynce razem z boczkiem. Wrzucić do miski.
ETAP 2:
Chleb pokruszyć i namoczyć w gorącym mleku.
ETAP 3:
Por umyć, osuszyć, pokroić. Paprykę oczyścić z nasion, pokroić. Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Warzywa lekko przesmażyć na oleju, przestudzić.
ETAP 4:
Do mięsa dodać bułkę namoczoną w mleku, przestudzone warzywa, wbić jajka. Masę wyrobić dokładnie. Doprawić ziołami, papryką, solą i pieprzem. Wymieszać. Masę nałożyć do keksówki wyścielonej papierem, wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około godziny.
Można podać na obiad z ziemniaczkami lub po wystudzeniu, na kanapkach