olciabie

olciabie

Starszy Kucharz
[Przepisów: 15]

Pieczona kaczka z warzywami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kto ma ochotę na faszerowaną kaczkę?

Pieczona kaczka z warzywami

Składniki:

Pieczona kaczka z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Pieczona kaczka z warzywami
Bardzo prosty przepis na kaczkę, którą najpierw natrzyj przyprawą do kurczaka. Smaż na patelni pokrojone w drobną kostkę warzywa i dodaj zioła, przyprawy (ziele, pieprz,rozmaryn, tymianek i majeranek) oraz miód. Nafaszerowaną warzywami kaczkę piecz w naczyniu żaroodpornym w temperaturze 150 st C przez ok. 90 min. Przez ostatnie 15 minut pieczenia zwiększ temperaturę do 200st C wtedy mięso nie będzie twarde