Sposób przygotowania:
Pieczona szynka z pure ziemniaczanym
Szynkę myjemy, odkrawamy tłuste sprawy:-) smarujemy solą, pieprzem, majerankiem i rozgniecionym ząbkiem czosnku. Układamy w naczyniu żaroodpornym, zalewamy bulionem, wstawiamy do piekarnika 200 stopni na 2h. Avocado kroimy na słupki, wrzucamy na masło razem z pokrojonymi pieczarkami, ząbkiem czosnku i jedną startą pietruszką. Dusimy i doprawiamy. (to będzie farsz pod szynkę). Pure marchewkowe (najlepsze jest z młodej marchewki): Marchewki gotujemy na miękko, miksujemy, dodajemy rozpuszczone masło, odrobinę śmietany, cukier i przyprawiamy pieprzem, solą, rozgniecionym ząbkiem czosnku i natką pietruszki (drobniutko posiekaną). Pure ziemniaczane: ziemniaczki obrać,pokroić w kosteczkę, ugotować z resztą natki, łyżeczką masła i rozgniecionym ząbkiem czosnku. Ziemniaki odlać, posolić do smaku, dodać odrobinę koperku. Upieczoną szynkę kroimy w plastry ( utworzony sos można zagęścić mąką, ja dodałam odrobinę namoczonych suszonych borowików),, kładziemy na avocado z pieczarkami, przystrajamy kiełkami, dodajemy pure ziemniaczane i odrobinę marchewkowego ...Niebo w gębie!!!
Pyza
darmiona
darmiona
Tit
darmiona
trzeba od razu zjeść. Potem faktycznie nie jest dobre:-)
jest wiele potraw z avocado na ciepło