anemon

anemon

Złoty Ekspert
[Przepisów: 693]

Pieczone żeberka z syropem klonowym

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Żeberka to dobry pomysł na niedrogi i mało pracochłonny obiad, a zawsze gwarantujący sukces.

Pieczone żeberka  z syropem klonowym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pieczone żeberka z syropem klonowym

 

Sposób przygotowania:

Pieczone żeberka z syropem klonowym
Składniki marynaty dokładnie wymieszaj i odstaw na czas przygotowania mięsa. Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym żeberka posmaruj wcześniej przygotowaną marynatą i zostaw w lodówce na całą noc. W tym czasie, jeśli jest taka możliwość, dobrze jest 2-3 razy mięso przemieszać. Następnie przełóż mięso do naczynia żaroodpornego i wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika i piecz 60-80 minut. W trakcie pieczenia obróć mięso na druga stronę 2-3 razy. Po tym czasie wyłącz piekarnik i zostaw w nim mięso na 10-15 minut.
Pieczone żeberka  z syropem klonowym
Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym żeberka posmaruj wcześniej przygotowaną marynatą.
Pieczone żeberka  z syropem klonowym
Zamarynowane mięso zostaw w lodówce na całą noc.
Pieczone żeberka  z syropem klonowym
Następnie przełóż mięso do naczynia żaroodpornego.