Sposób przygotowania:
Pieczony marynowany boczek
Mięso myjemy, osuszamy i wkładamy do garnka. Zalewamy wodą, dodajemy sól, liście laurowe i ziele i zostawiamy w kąpieli solankowej na całą dobę.
Po tym czasie odlewamy wodę, osuszamy mięso, wsypujemy wszystkie przyprawy, musztardę, miód, oliwę i przeciśnięty czosnek. Nacieramy dokładnie mięso i wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Następnie zawijamy w folię aluminiową i pieczemy przez około godzinę w temperaturze 180 stopni.
Po tym czasie rozchylamy folię i pieczemy jeszcze 30-40 minut.
Po tym czasie odlewamy wodę, osuszamy mięso, wsypujemy wszystkie przyprawy, musztardę, miód, oliwę i przeciśnięty czosnek. Nacieramy dokładnie mięso i wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Następnie zawijamy w folię aluminiową i pieczemy przez około godzinę w temperaturze 180 stopni.
Po tym czasie rozchylamy folię i pieczemy jeszcze 30-40 minut.