Sposób przygotowania:
Piekielna zupa gulaszowa
Mięso kroimy w spore kawałki , oprószamy solą i pieprzem ,przyprawą do grila i delikatem do mięs, dorzucamy pokrojony boczek podsmażamy na gorącym oleju (ok 5 min) do mięsa dodajemy warzywa -obraną marchewkę,cebulę ,czosnek , pokrojone w kostkę i posiekany seler ,całość dusimy razem przez kolejne kilka minut . Całość zalewamy obficie wodą (przepis jest na duży tak zwany rosołowy garnek) wrzucamy kostkę pieczeniową , liście laurowe i ziele angielskie .czekamy aż całość się zagotuje . Sosy rozprowadzamy w niewielkiej ilości wody, przelewamy do garnka.Całość gotujemy aż mięso delikatnie zmięknie .Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę.Paprykę przecinamy opróżniamy z gniazd nasiennych i kroimy w słupki różnej wielkości! Gdy mięso zaczyna byc miękkie dorzucamy pokrojone ziemniaki,po ok 15 minutach dorzucamy paprykę i papryczki chili., wsypujemy koperek i doprawiamy do smaku vegetą , czosnkiem granulowanym i pieprzem . Gotujemy na małym ogniu aż ziemniaki zmiękną ! pozdajemy z chlebem !
marietta