Sposób przygotowania:
Piernik kiszony przez 2 tygodnie
Miód i cukier rozgrzać, mieszając by nie przywarło do dna, dodać podgrzaną osobno margarynę, wymieszać i ostudzić. Mąkę połączyć z kakaem, cynamonem, goździkami i gałką muszkatołową, dodać jajka i ostudzoną masę, wyrobić dodając sodę rozpuszczoną w mleku. Ciasto pozostawić na 14 dni. Po tym czasie podzielić na 6 części, wywałkować i upiec każdy placek oddzielnie (każdy przez około 7 minut).
Budynie ugotować na mleku, dodać cukier. Margarynę utrzeć w mikserze dodając po trochu ugotowanych budyni. Zmiksować. Przekładać placki smarując każdy z jednej strony.
Budynie ugotować na mleku, dodać cukier. Margarynę utrzeć w mikserze dodając po trochu ugotowanych budyni. Zmiksować. Przekładać placki smarując każdy z jednej strony.