Sposób przygotowania:
Piernik marchewkowy
Marchewkę połaczyć z cynamonem, imbirem, bakaliami i olejem.
Do uzyskanej masy dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Całość dokładnie wymieszać.
Ciasto powinno być bardzo gęste.
Ciasto wyłożyć do wysmarowanej i posypanej bułką tartą foremki.
Piec około 1 godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stop. C.
Masło utrzeć z cukrem waniliowym na puszystą masę.
Ciasto po upieczeniu odstawić do wystygnięcia.
Ser biały utrzeć z masłem i cukrem waniliowym.
Zimne ciasto posmarować kremem waniliowym.
Do uzyskanej masy dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Całość dokładnie wymieszać.
Ciasto powinno być bardzo gęste.
Ciasto wyłożyć do wysmarowanej i posypanej bułką tartą foremki.
Piec około 1 godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stop. C.
Masło utrzeć z cukrem waniliowym na puszystą masę.
Ciasto po upieczeniu odstawić do wystygnięcia.
Ser biały utrzeć z masłem i cukrem waniliowym.
Zimne ciasto posmarować kremem waniliowym.