2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Piernik o korzennym smaku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Piernik o korzennym aromacie z nutką powideł śliwkowych pyszne aromatyczne ciasto...Przepis z którego piernik zawsze się udaje.

Piernik o korzennym smaku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Piernik o korzennym smaku

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Piernik o korzennym smaku
Jaja wbijamy do miski ,wsypujemy cukry ubijamy na puszystą masę . Margarynę rozpuszczamy w rondelku lub patelni zostawiamy do wystudzenia. Do ubitych jaj z cukrem wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia ,następnie wsypujemy kakao,wlewamy mleko i delikatnie miksujemy ,dodajemy powidła śliwkowe ,bakalie a na koniec wlewamy ostudzoną margarynę i przyprawy korzenne miksujemy aż będzie gładkie ciasto.Blaszkę o wymiarach 28/38 cm wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy gotowe ciasto,wkładamy do piekarnika i pieczemy w temp 160 * przez 1 godzinę . Po ostudzeniu oprószamy cukrem pudrem. Smacznego:)
Piernik o korzennym smaku
ubijamy jaja na puch z cukrem i cukrem waniliowym
Piernik o korzennym smaku
do ubitej masy jajecznej dosypujemy kakao..
Piernik o korzennym smaku
..mąkę mleko bakalie i delikatnie miksujemy
Piernik o korzennym smaku
a na koniec powidła i przyprawy korzenne miksujemy i pieczemy