Sposób przygotowania:
Piernik przekładany
Sposób przygotowania: Margarynę utrzeć z cukrem dodając 2 żółtka, miód, wodę, śmietanę. Mąkę wymieszać z sodą, kakao i przyprawą korzenną. Dodawać stopniowo do utartego tłuszczu, dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie wymieszać z ciastem. Ciasto nałożyć do wyłożonej papierem do pieczenia podłużnej formy o długości 25 cm. Piec około 70 minut. Piekarnik gazowy: temp. 175oC (powinien być podgrzany) Piekarnik elektryczny: temp. 175oC (powinien być podgrzany) Po upieczeniu piernik zostawić w formie na 10 minut. Wystudzone ciasto przekroić poziomo na 2 części. Polewę o smaku białej czekolady podgrzać w gorącej wodzie. Płynną polewę wlewać do utartego masła, dodać aromat, wymieszać. Dolny blat ciasta posmarować marmoladą, przykryć warstwą ciasta, następnie rozsmarować masę z białej czekolady, nałożyć ostatni blat ciasta. Wierzch ciasta polać polewą deserową.
pusieczek2@wp.pl
Magdusia1312
elutka
asiaows
Gość