Sposób przygotowania:
Piernik z malinami
Maliny przekładamy do rondelka ,podgrzewamy. Do gorących malin wsypujemy galaretki ,mieszamy aż się rozpuszczą .Studzimy i wstawimy do lodówki by zaczęło tężec. Margarynę stopić i ostudzić . Do dużej miski wbijamy jajo,wsypujemy cukier,wlewamy mleko,przesiewamy mąkę wymieszaną z kakao,sodą i cynamonem.Dodajemy dżem.Miksujemy do połączenia się składników,dalej miksując dolewamy cienką strużką margarynę .Miksujemy aż połączy się z resztą składników . Gotowe ciasto wylewamy do tortownicy wysmarowanej masłem ,pieczemy w 180 C przez 45-50 min Ostudzony piernik przekrawamy na pól,na dolną cześć wykładamy tężejące maliny ,przykrywamy druga częścią i wstawiamy do lodówki.Gdy maliny zastygną ciasto polewamy polewą czekoladową .
gosiapiotrek23