eliza739

eliza739

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 308]

Piernik z masą czekoladową

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Piernik z masą czekoladową

Piernik z masą czekoladową

Składniki:

Piernik z masą czekoladową

 

 

  • Masa:
  • 2 szklanki mleka 3,6%
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 1,5 opakowania budyniu czekoladowego
  • 5 dag masła

Sposób przygotowania:

Piernik z masą czekoladową
Wszystkie składniki ciasta zmiksować ze sobą. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać ciasto. Piec w temp. 180 st. C przez 40 minut. Pozostawić do ostygnięcia. Przekroić. Przełożyć masą: 3,5 szklanki mleka zagotować, a pozostałe mleko wymieszać z budyniem i cukrem. Gotujący się budyń stale mieszać, kiedy będziemy wlewać do niego rozrobione mleko z budyniem i cukrem. Przykryć folią. Pozostawić do wystygnięcia. Po czym zmiksować z masłem. Pozostawić do zastygnięcia.