malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Piernik z migdałami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Taki piernik przypomina nam być może ciasto czekoladowe. Takie określenie padło na ten wypiek. Jest naprawdę smaczny.

Piernik z migdałami

Składniki:

Piernik z migdałami

 

 

 

Sposób przygotowania:

Piernik z migdałami
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy cynamon, przyprawę korzenną . Mleko podgrzewamy, dodajemy masło, miód, cukier. Dodajemy taką masę do mąki. Dodajemy też ubitą pianę z białek oraz żółtka. Masę miksujemy na wolnych obrotach. Dodajemy kakao. Na sam koniec wrzucamy posiekane migdały. Lekko mieszamy. Pieczemy przez godzinę w średniej keksówce w temp 160 stopni. Po wyjęciu studzimy. Dekorujemy polewami czekoladowymi, ciemna oraz białą oraz migdałami.