Sposób przygotowania:
Piernik z serkiem
CIASTO:
Składniki na ciasto dokładnie zniksować, wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
MASA SEROWA:
Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, dodać ser, proszek budyniowy i masło.
Białka jajek ubić na pianę, delikatnie połączyć z masą serową i wyłożyć na ciasto.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stop. C.
Piec około 60 minut.
POLEWA:
Śmietnę zagotować z cukrem, dodać kakao,wymieszać i rozsmarować na zimnym cieście.
Składniki na ciasto dokładnie zniksować, wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
MASA SEROWA:
Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, dodać ser, proszek budyniowy i masło.
Białka jajek ubić na pianę, delikatnie połączyć z masą serową i wyłożyć na ciasto.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stop. C.
Piec około 60 minut.
POLEWA:
Śmietnę zagotować z cukrem, dodać kakao,wymieszać i rozsmarować na zimnym cieście.