cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 466]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex II

Pierogi rosyjskie z ziemniakami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Pierogi rosyjskie z ziemniakami i grzybami

Pierogi rosyjskie z ziemniakami

Składniki:

Pierogi rosyjskie z ziemniakami

 

 

Sposób przygotowania:

Pierogi rosyjskie z ziemniakami

Z
podanych składników zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkować, wykrawać szklanką
krążki. Ziemniaki obrać, ugotować, przetrzeć przez praskę. Cebulę drobno
pokroić. Grzyby namoczyć, ugotować, obsmażyć razem z cebulką na oleju, dodać do
ziemniaków, dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Na każdy
krążek kłaść łyżeczkę nadzienia i zlepiać brzegi pieroga. Gotować pierogi  przykryte, we wrzącej osolonej wodzie. Gdy
wypłyną, odkryć i gotować 2-3 minuty. Wyjąć łyżką cedzakową. Podawać polane
stopionym masłem lub tłuszczem ze skwarkami.