Sposób przygotowania:
Pierogi ruskie
farsz Cebulę trzeba drobno pokroić i zeszklić na maśle oraz wymieszać z resztą składników, tak powstały farsz należy odpowiednio doprawić do smaku. ciasto Mąkę oraz pozostałe składniki zalać gorącą wodą i wymieszać, jak ciasto trochę przestygnie, wyrobić je ręką, do momentu aż stanie się plastyczne. ciasto należy podzielić na kilka porcji i każdą z nich wałkujemy na cienki placek, następnie wycinamy szklanką kółka, kładziemy farsz do środka i dokładnie lepimy brzegi pieroga. Pierogi wrzucamy na gotującą się osoloną wodę. jak pieróg wypłynie znaczy to że jest już gotowy :-) -ruskie podaje się polane tłuszczem ze skwarkami i cebuli np. ze smażonej i pokrojonej w kostkę słoniny lub tłustego boczku, można je przystroić zieleniną. ... ja ostatnio nie używam tłuszczu, oczywiście w nadmiarze ;-) ... takie pierogi (surowe) można mrozić i nie odbiegają smakiem od świeżo gotowanych ;-)