Sposób przygotowania:
Pierogi ruskie babci emerytki
Twaróg i ugotowane ziemniaki przepuścić przez praskę, albo mocno rozdrobnić widelcem. Na maśle podsmażyć drobno pokrojoną cebulę na złoty kolor, dodać do masy twarogowo-ziemniaczanej. Dodać sól i pieprz świeżo zmielony. Mąkę przesiać na stolnicę, dodać olej, sól i gorącą wodę. Zagnieść ciasto. (Do ciasta na pierogi nie dodaję jajka. Jest elastyczne, mięciutkie i świetnie nadaje się do każdego rodzaju pierogów. Odstawić na 15 min, aby odpoczęło. Wałkować ciasto, wykrawać pierożki, nadziewać przygotowanym farszem. Gotować w osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Z boczku smażyć skwareczki i polać ugotowane pierożki.
msewka
pocztylion2221
kinga
Natala1210
Henia
góralka
częstuj się Heniu, Zapraszam!
Doro