anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Pierogi ruskie babci

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pierogi ruskie moja babcia robiła zawsze gdy do niej jeździłam. Teraz czasem je robię i zawsze to dzieciństwo powraca.

Pierogi ruskie babci

Składniki:

Pierogi ruskie babci

 

Sposób przygotowania:

Pierogi ruskie babci
Mąkę, jajko sól i śmietanę dać do miski wlać ciepłą wodę.i zarobić ciasto. Ziemniaki ugotować w mundurach w osolonej wodzie. Następnie wystudzić, obrać i zmielić razem z serem. Masło rozgrzać cebulę bardzo drobno pokroić i na maśle zrumienić cebulę. Cebulę dodać do ziemniaków i sera przyprawić dokładnie wymieszać. Ciasto wałkować cienko i wycinać szklanka koła, na każdym krążku układać farsz i zlepić pierogi. Pierogi gotować na osolonej wodzie około 8 minut.