Sposób przygotowania:
Pierogi z dipem czosnkowo imbirowym
Ciasto na pierogi: Wszystkie składniki zagnieść w ciasto , przykryć mokrą ściereczką, odstawić na 20 minut.
Dip: Czosnek posiekać w drobną kosteczkę, wszystkie składniki wymieszać, odstawić.
W tym czasie zmielić ugotowane mięso, wymieszać z sosem sojowym, wyciśniętym czosnkiem, posiekanym szczypiorkiem, przyprawić pieprzem.
Ciasto rozwałkować wykrawać krążki, nakładać po łyżce farszu, zawijać na pół tworząc pierożki :) Wychodzi ok 25-30 pierogów.
Gotować w osolonej wodzie (z dodatkiem łyżki oleju) do miękkości. Podawać z przygotowanym dipem. Pychotka!
Dip: Czosnek posiekać w drobną kosteczkę, wszystkie składniki wymieszać, odstawić.
W tym czasie zmielić ugotowane mięso, wymieszać z sosem sojowym, wyciśniętym czosnkiem, posiekanym szczypiorkiem, przyprawić pieprzem.
Ciasto rozwałkować wykrawać krążki, nakładać po łyżce farszu, zawijać na pół tworząc pierożki :) Wychodzi ok 25-30 pierogów.
Gotować w osolonej wodzie (z dodatkiem łyżki oleju) do miękkości. Podawać z przygotowanym dipem. Pychotka!