kwiatkibratki

kwiatkibratki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 922]

Pierogi z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Postne pierogi bez fajerwerków

Pierogi z grzybami

Składniki:

Pierogi z grzybami

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z grzybami
Zalać grzyby wodą. Po czym ugotować, odsączyć, posiekać. Obrać cebulę. Posiekać. Zeszklić. Dolać wywarem w grzybów. Przykryć. Gotować 40 minut na małym ogniu. Odparować farsz. Wymieszać z bułką tartą. Przyprawić. Ciasto zagnieść. Rozwałkować. Szklanką wykroić kółka. Na każde układać farsz. Zlepić pierogi. Włożyć do osolonego wrzątku. Ugotować. Odcedzić.