Sposób przygotowania:
uszka z grzybami i kapustą
grzyby umyć, namoczć na kilka godzin w wodzie, ugotować. cebulę obrać pokroić w kostkę, usmażyć na tłuszczu na złoty kolor. bułkę namoczyć w wodzie i odcisnąć. grzyby cebulę i bułkę przepuścić przez maszynkę dodać sól, pieprz.
z maki przesianej na stolnicę zagnieść ciasto pierogowe, wywałkować ciasto, pokroić na kawały o szerokości 3-4 cm. nałożyć nadzienie, złożyć każdy kwadrat po przekątnej i zlepić brzegi dwa rogi u podstawy trójkąta
zlepić. gotować we wrzącej, osolonej wodzie, wyjąć przelać wrzącą wodą, ułożyć na talerz
z maki przesianej na stolnicę zagnieść ciasto pierogowe, wywałkować ciasto, pokroić na kawały o szerokości 3-4 cm. nałożyć nadzienie, złożyć każdy kwadrat po przekątnej i zlepić brzegi dwa rogi u podstawy trójkąta
zlepić. gotować we wrzącej, osolonej wodzie, wyjąć przelać wrzącą wodą, ułożyć na talerz
Henia
elzbieta8960