Sposób przygotowania:
pierogi z kapustą
Przygotowanie ciasta: z mąki, jajek i wody zagnieść ciasto , ciasto cienko rozwałkować , wykroić szklanką kółka, dawać po jednej łyżeczce farszu , skleić ciasto, układać na ściereczce i potem wrzucać do gotującej sie wody ( osolonej).
Przygotowanie farsz: pokroić kapustę w ćwiartki ugotować w osolonej wodzie , odcedzić. Następnie już zimną wydusić drobno pokroić , dodać ser biały, usmażoną na margarynie cebulkę .Potem dodać przyprawy oraz dokładnie wymieszać
Na koniec należy rozpuścić masło , podsmażyć na złoty kolor, przed podaniem polewać nim pierogi . Smacznego
Przygotowanie farsz: pokroić kapustę w ćwiartki ugotować w osolonej wodzie , odcedzić. Następnie już zimną wydusić drobno pokroić , dodać ser biały, usmażoną na margarynie cebulkę .Potem dodać przyprawy oraz dokładnie wymieszać
Na koniec należy rozpuścić masło , podsmażyć na złoty kolor, przed podaniem polewać nim pierogi . Smacznego
elzbieta8960