wiola333

wiola333

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 111]

pierogi z kapustą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

pyszne domowe pierogi są nie zastąpione

pierogi z kapustą

Składniki:

pierogi z kapustą

 

Sposób przygotowania:

pierogi z kapustą
Przygotowanie ciasta: z mąki, jajek i wody zagnieść ciasto , ciasto cienko rozwałkować , wykroić szklanką kółka, dawać po jednej łyżeczce farszu , skleić ciasto, układać na ściereczce i potem wrzucać do gotującej sie wody ( osolonej).

Przygotowanie farsz: pokroić kapustę w ćwiartki ugotować w osolonej wodzie , odcedzić. Następnie już zimną wydusić drobno pokroić , dodać ser biały, usmażoną na margarynie cebulkę .Potem dodać przyprawy oraz dokładnie wymieszać

Na koniec należy rozpuścić masło , podsmażyć na złoty kolor, przed podaniem polewać nim pierogi . Smacznego