margro

margro

Szef Kuchni
[Przepisów: 43]

Pierogi z kapustą.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Naprawde dobry przepis!!!! Serdecznie polecam!!!

Pierogi z kapustą.

Składniki:

Pierogi z kapustą.

 

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z kapustą.
Z mąki, jajka i 1/2 szklanki letniej wody zagnieść ciasto. Posiekaną kapustę ugotować pod przykryciem w małej ilości wody,  dodać pokrojone grzyby leśne lub pieczarki podsmażone z cebulą na oleju, przyprawić, ostudzić.Do farszu można użyć grzybów suszonych, najpierw trzeba je umyć, zalać przegotowaną letnią wodą, a kiedy zmiękną, ugotować w tej samej wodzie. Odcedzić, posiekać (wywar z grzybów pozostawić na zupę lub odparować i dodać do farszu). Połączyć z kapustą ciasto rozwałkować, wyciąć kółka, nałożyć farsz, dokładnie zlepić brzegi, ugotować. Przed podaniem podsmażyć, posypać przesmażoną cebulką.