Sposób przygotowania:
Pierogi z kapustą i grzybami
Kapustę płuczemy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzimy ja i odciskamy z nadmiaru wody. Grzyby kroimy na mniejsze części i gotujemy do miękkości (można użyć mrożonych grzybów) w osolonej wodzie. Kapustę i grzyby siekamy. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Szklimy ją na oleju, dodajemy grzyby i chwilkę smażymy. Podsmażone grzyby mieszamy z kapustą, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy olej i stopniowo dodajemy letniej wody zarabiając ciasto. Gdy już wyrobimy ciasto przenosimy się na stolnicę i ciasto rozwałkowujemy na cienkie placki, wycinamy koła i nakładamy porcję farszu. Zlepiamy pierogi i gotujemy je w osolonej wodzie około 3 minuty od wypłynięcia. Podajemy z podsmażoną cebulą. Smacznego ;)
![Pierogi z kapustą i grzybami Pierogi z kapustą i grzybami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pierogi-z-kapusta-i-grzybami-235396.jpg)
![Pierogi z kapustą i grzybami Pierogi z kapustą i grzybami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pierogi-z-kapusta-i-grzybami-235397.jpg)
![Pierogi z kapustą i grzybami Pierogi z kapustą i grzybami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pierogi-z-kapusta-i-grzybami-235398.jpg)
![Pierogi z kapustą i grzybami Pierogi z kapustą i grzybami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pierogi-z-kapusta-i-grzybami-235399.jpg)
2milutka
BSz