Galeo

Galeo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 94]

Pierogi z kapustą i grzybami

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Grzyby namoczyć. Kapustę i grzyby zalać wodą. Dodać 4 łyżki oliwy i gotować do miękkości.

Pierogi z kapustą i grzybami

Składniki:

Pierogi z kapustą i grzybami

 

  • 3 szklanki mąki,
  • jajko,
  • szczypta soli,
  • łyżeczka masła.
  • Na farsz:
  • 50 dag kiszonej kapusty,
  • 4 dag suszonych grzybów,
  • 5 łyżek oliwy,
  • 2 cebule,
  • jajko,
  • Pieprz czarny mielony Galeo,
  • Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Galeo.

Sposób przygotowania:

Pierogi z kapustą i grzybami
Cebule posiekać, usmażyć na pozostałej oliwie, dodać do farszu. Farsz przełożyć na rozgrzaną patelnię i podsmażyć by zgęstniał. Wymieszać z jajkiem, doprawić do smaku. Z podanych składników zagnieść ciasto, dodając ok. ¾ litra wody. Rozwałkować cienko. Wycinać krążki, na każdy nakładać po łyżeczce farszu i zlepiać brzegi. Gotować pierogi w osolonej wodzie 5-7 minut od wypłynięcia.Przepis pochodzi ze strony www.galeo.pl