Sposób przygotowania:
Pierogi z kapustą i grzybami
Farsz
1.Kapustę płuczemy, kroimy, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości;
2.Grzyby płuczemy i gotujemy aż będą miękkie;
3.Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i smażymy na złoty kolor,
4.Kiedy kapusta będzie miękka dodajemy do niej pokrojone w koskę grzyby, podsmażoną cebulę i dusimy około ½ godziny
Ciasto
1.Na stolnicę sypiemy mąkę, wbijamy jajko, dodajemy sól i wyrabiamy ciasto dodając po trochu ciepłej wody
2.Wyrobione ciasto rozwałkowujemy na cienkie placki, wykrawamy szklanką lub przyrządem do robienia pierogów kółka, nakładamy farsz i sklejamy pierogi.
3.Wrzucamy pierogi do osolonego wrzątku i gotujemy około 5 minut od wypłynięcia
1.Kapustę płuczemy, kroimy, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości;
2.Grzyby płuczemy i gotujemy aż będą miękkie;
3.Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i smażymy na złoty kolor,
4.Kiedy kapusta będzie miękka dodajemy do niej pokrojone w koskę grzyby, podsmażoną cebulę i dusimy około ½ godziny
Ciasto
1.Na stolnicę sypiemy mąkę, wbijamy jajko, dodajemy sól i wyrabiamy ciasto dodając po trochu ciepłej wody
2.Wyrobione ciasto rozwałkowujemy na cienkie placki, wykrawamy szklanką lub przyrządem do robienia pierogów kółka, nakładamy farsz i sklejamy pierogi.
3.Wrzucamy pierogi do osolonego wrzątku i gotujemy około 5 minut od wypłynięcia
msewka
iwi69
gosia76